Informatie

Wat we doen
Applicatiewijs is een IT dienstverlener met een focus op het leveren van (web)applicatie diensten en producten. Hierbij kunt u denken aan het ontwikkelen van websites, databases, applicatiebeheer (functioneel- en technisch), website hosting, domeinregistraties en het leveren van SSL-certificaten. Wij kunnen u van dienst zijn als zowel technisch leverancier (hosting, SSL, domeinen), ontwikkelaar (webdesign, databases) als functioneel- en technisch beheerder (applicatiebeheer) wat ons maakt tot een brede IT partner.

Vanuit ons verleden hebben wij een sterke band met bredere ICT services zoals systeem- en netwerkbeheer, werkplek automatisering en levering van hardware. Wij kennen hierdoor de mogelijkheden en tegelijk beperkingen op het gebied van netwerken, systemen en hardware. Dit maakt ons tot een ideale partner omdat we een bredere kijk hebben dan alleen onze eigen producten.

Van dozenschuiver tot (web) applicatie specialist
In februari 2000 is ons bedrijf opgestart als webdesign- en computerhulp bedrijf Newtronics. In de loop van de jaren groeide het langzaam uit tot een MKB automatiseerder (Y2IT) en computerwinkel (Newtronics) in Zuidhorn. In 2015 hebben wij de moeilijke beslissing genomen om IT hardware markt te verlaten (te lage marges) en volledig ons te richten op de hosting en (web)applicatie diensten. Begin 2019 hebben wij daarom onze naam veranderd in Applicatiewijs om onze toewijding m.b.t (web)applicaties en hosting ervan duidelijk te maken.