Informatie

Wat we doen
Applicatiewijs is een IT dienstverlener met een focus op het leveren van (web)applicatie diensten en producten. Hierbij kunt u denken aan het ontwikkelen van websites, databases, applicatiebeheer (functioneel- en technisch), website hosting, domeinregistraties en het leveren van SSL-certificaten. Wij kunnen u van dienst zijn als zowel technisch leverancier (hosting, SSL, domeinen), ontwikkelaar (webdesign, databases) als functioneel- en technisch beheerder (applicatiebeheer) wat ons maakt tot een brede IT partner.

Vanuit ons verleden hebben wij een sterke band met bredere ICT services zoals systeem- en netwerkbeheer, werkplek automatisering en levering van hardware. Wij kennen hierdoor de mogelijkheden en tegelijk beperkingen op het gebied van netwerken, systemen en hardware. Dit maakt ons tot een ideale partner omdat we een bredere kijk hebben dan alleen onze eigen producten.

Van dozenschuiver tot (web) applicatie specialist
De basis van Applicatiewijs is gelegd begin 2000 met de oprichting van het webdesign- en computerhulp bedrijf  Newtronics. Deze kwam voort uit de groeiende hulpvraag die ik als ICT student kreeg van mensen uit mijn directe omgeving. In de loop van de tijd groeide het bedrijf langzaam en boden we steeds meer diensten aan zoals hosting, systeembeheer en domeinen. In 2006 betrokken we een kantoorpand en deze verruilden we in 2010 weer voor een kantoor- en winkelpand in het centrum van Zuidhorn. In 2015 besloten we ons volledig te richten op de automatiseringsdiensten als Y2IT en de detailhandel (Newtronics Computers) te beëindigen. De afgelopen jaren zijn we gegroeid van een traditionele IT partner (systeem- en netwerkbeheer) in een specialist op het gebied van hosting,  ontwikkeling en beheer van (web) applicaties.  Hiermee spelen we in op (nieuwe) ontwikkelingen zoals het werken in de cloud en device- en platform onafhankelijk werken. We hebben in 2019 daarom onze naam (weer) veranderd in Applicatiewijs om onze sterke focus op (web) applicaties duidelijk te maken.