Informatie

Wat we doen
Applicatiewijs is een IT dienstverlener met een sterke focus op (web) applicaties en de producten die hiervoor nodig zijn. Hierbij kunt u denken aan het ontwikkelen van websites of databases, functioneel en technisch applicatiebeheer maar ook b.v. levering van website hosting en domeinregistraties om uw online applicaties te hosten. Wij hebben vanuit ons verleden een sterke band met bredere ICT services zoals systeem- en netwerkbeheer, werkplek automatisering en levering van hardware. Dit maakt ons tot ideale partner omdat we een bredere blik hebben dan ‘ons’ software product.

Wie zijn wij?
Ons bedrijf gaat terug tot begin 2000 toen ik (Jan Melle) als ICT student zag dat veel MKB-ers worstelden met ICT diensten. In de begin jaren hielden we ons vooral bezig met het leveren van computers, hardware en het ontwerpen van websites en de hosting ervan. Vanaf 2006 groeide het bedrijf sterker betrokken we een kantoorpand (samen met een ICT partner) en later openden we een computerwinkel (Newtronics Computers) in Zuidhorn. In 2010 kwam mijn vrouw (Rachel) het team versterken en weer later nog een aantal (tijdelijke) collega’s. In 2014 besloten we de winkel te sluiten en verder te gaan als ICT dienstverlener onder de naam Y2IT.

Eind 2018 hebben we besloten om ons verder te specialiseren op het gebied van advies, beheer, hosting en ontwikkeling van (web)applicaties. De hosting- en domeinregistratie services vormen hierin de basis voor vele webapplicaties- en website oplossingen die we bieden.

Waar willen we heen?
Applicatiewijs zal de komende jaren zich verder toeleggen op specialisatie binnen de (web)applicatie markt, hierbij kunt u denken aan de (cloud) hosten en het beheren ervan. De tijd van ramsj hosting aanbieden en dozenschuiven met computers/hardware hebben we achter ons gelaten.