SSL certificaat / HTTPS website

Het is u vast wel opgevallen dat steeds meer websites gebruik maken van een ‘versleutelde’ verbinding ook wel HTTPS verbinding genoemd. Dit is een verbinding tussen uw computer en de website die d.m.v. een SSL certificaat gecontroleerd word. Op die manier bent u als bezoeker ervan verzekerd dat er geen kwaadwillende mensen de dataverkeer tussen uw computer en de website afluisteren. In het verleden waren het vooral ‘belangrijke’ websites zoals banken en overheidsdiensten die gebruikmaakten van een beveiligde verbinding.

De laatste jaren groeit het besef dat ook misbruik van gegevens groeit en de veiligheid op het internet hoger moet worden. Een aantal ontwikkelaars van internet browsers hebben daarom aanpassingen gemaakt die weergeven of een website wel of niet veilig is. Een website die niet (of deels) veilig is zal ‘gemerkt’ worden in de browser en op termijn ook in de zoekmachines. De website blijft wel werken maar bezoekers (en potentiele klanten) kunnen afhaken uit angst dat de website onveilig of zelfs frauduleus is.  De oplossing hiervoor is het aanschaffen en installeren van een SSL certificaat, zodat uw website beveiligde verbindingen toestaat.

Levering en installatie van SSL certificaten
Het leveren van losse SSL certificaten voor ‘doe-het-zelf’ installaties doen wij niet. We zijn ervan overtuigd dat dit enige begeleiding vraagt om de juiste keuzes (welk type certificaat?) te maken en ook de installatie- en configuratie vraagt enige technische kennis. Wij bieden daarom een ‘totaalpakket’ waarbij we zorgdragen voor:

  1. Advisering en aanschaf van het juiste certificaat.
  2. Implementatie (administratieve test) van het certificaat, hosting account en uitgifte organisatie.
  3. Configuratie van uw hosting account (SSL)
  4. Installatie van het SSL certificaat & website omzetten in https-verkeer.
  5. Website advies geven over evt. aanpassingen m.b.t. veiligheid.

De kosten voor een SSL-certificaat installatie zijn laag, al vanaf €15,- éénmalig installeren wij het Let’s Encrypt certificaat (voor één site/domein). Wanneer u een ‘zwaardere’ website heeft of webwinkel adviseren we een commercieel certificaat te gebruiken. Neem vrijblijvend contact met ons op via het contactformulier voor meer informatie of een offerte opmaat.